Povezivanje evropskih kupaca sa srpskim preradjivačima drveta

November 2nd, 2017

Od 16.do 19.oktobra SIPPO je uspešno organizovao  Trgovinsku misiju tj.posetu kupaca, srpskim kompanijama  u cilju prodaje  visoko kvalitetnih  proizvoda od punog drveta. 

Misija kupovine je dobar primer uspešnog partnerstva SIPPO-a sa svojim partnerima, Privrednom Komorom Srbije, Kancelarijom za promociju uvoza, Nemačka  i organizacijom  IHA Austrija.

Kupci iz Španije, Republike Češke i Nemačke susreli su se sa šest proizvodjača parketa i podova, drvenih panela, elemenata nameštaja, prozora i vrata. Kupci su posetili sledeće srpske kompanije: Kolarević, Artinjan parket d.o.o., Tara d.o.o., Tehnooprema, Drvopromet i Saga drvo, koje su odabrane od strane SIPPO I partnera,   na osnovu pripremnih poseta kompanijama I kvaliteta njihovih proizvoda kao I njihovih izvoznih kapaciteta.

Trgovinska misija u Srbiji ponudila je izvanrednu  mogućnost  kupcima da se upoznaju sa  perspektivnim srpskim tržištem, da upoznaju potencijalne dobavljače na licu mesta I da pronadju nove, inovativne proizvode. Trgovinsku misiju u Srbiji je podržala  Ambasada Švajcarske u Republici Srbiji  a svečana  večere priredjena je za kupce, kompanije, partnere i druge učesnike koje je tom prilikom ugostila, g-dja Pauline Menthonnex Gacaferri, zamenik direktora Misije pri Ambasadi Švajcarske u Srbiji.